A Kiadó

Az ORAC Kiadó Kft. cégneve és tulajdonosi struktúrája 2022 márciusában alakult ki, amelyről itt olvashat. A kiadó a korábbi HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. utódja. E társaság 1992-ben alakult osztrák-magyar vegyesvállalatként. A kilencvenes években az első kiadványaink között voltak, és a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, a cserélhető lapokkal hatályosítható kapcsos könyvek. Ezek segítségével előfizetőink a legfontosabb jogterületeket a gyakori jogszabályváltozások mellett is gyorsan, naprakészen követhetik figyelemmel. E kiadványok jelentik mai is a legátfogóbb jogszabályi kommentárokat a piacon.
folyóirat formájában megjelenő döntvénytárainkból a jogalkalmazást formáló valamennyi jelentős bíróság gyakorlata nyomon követhető. Mára összesen tizennégy folyóiratot jelentetünk meg: a döntvénytárak mellett szaklapjaink között akad tematikus, valamint átfogó jellegű jogi folyóirat is.
Kiemelt érdeklődés övezi a gyakorlati megközelítésű kézikönyveinket. A legfontosabb jogágak mellett figyelmet fordítunk arra, hogy az érdeklődés középpontjától távolabb eső jogterületek szakembereinek munkáját is megfelelő kiadványokkal támogassuk. Az általunk célként kitűzött értékteremtéshez az is hozzátartozik, hogy – a kisebb piacot lefedő – magas tudományos minőségű munkákat is megjelentessünk.
Kiadónk szerepet vállal a jogászképzésben: tankönyveinkből számos jogi karon – angol nyelvű köteteinkből külföldi egyetemeken – oktatnak. A gyakorló jogászok szemináriumainkon képezhetik magukat, ahol konzultációra nyílik lehetőségük az adott terület elismert szakembereivel.
Az online termékeinken jogszabályi és döntvénytár adatbázisokat, elektronikus kapcsos kommentárokat, e-könyveket, valamint kitölthető iratmintákat szolgáltatunk ügyfeleinknek. A 2000-ben útjára indított elektronikus termékeink megbízhatóságuknak, kiváló keresési funkcióiknak és kedvező áraiknak köszönhetően egyre közkedveltebbek.
Szerzőink és szerkesztőink csapatát egyetemi oktatók, a kodifikáció résztvevői és a gyakorlati jogi szakmák képviselői erősítik. Segítségükkel kiadványainkban a jogszabályok magas szintű, tudományos igényű magyarázata mellett a kritikai és az összehasonlító elemzések, valamint a gyakorlati alkalmazhatóságukhoz szükséges jogértelmezési kérdések is megjelennek.
ORAC Kiadó Kft.
Cím: 1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Adószám: 10649321-2-41
Telefon: +36-1/340-2304
Fax: +36-1/349-7600
Email: info@orac.hu
A Kiadó vezető munkatársai:
  • dr. Frank Ádám ügyvezető
  • dr. Dancs Gábor, az elektronikai üzletág vezetője